Ароматизація офісів – не тільки спосіб урізноманітнити робочі будні та усунути неприємні запахи. За допомогою певних арома-композицій ви підвищите продуктивність праці. Аромати навіть здатні скоротити кількість помилок, підвищуючи концентрацію уваги, а також допоможуть боротися зі стомлюваністю, ще, створюючи атмосферу довіри, вони підвищують лояльність клієнтів, співробітників та загалом імідж вашої компанії.
Неприємні запахи на робочому місці, навпаки, різко знижують стійкість до стресів, мотивацію та творчі здібності співробітників.

Продуктивність праці

Для підвищення продуктивності праці, на підприємстві використовують різні методи стимулювання: премії, бонуси, акції, підвищення зарплати, подарунки та просто заходи психологічного заохочення. Вони застосовуються настільки давно, що вже набридли. Існує межа керованості людини, тому багато компаній починають шукати більш досконалі та ефективні методи стимулювання персоналу. Запахи діють тонко та непомітно, часто працівник не здогадується, що ним керують.
Суспільство розвивається і вдосконалюється, виходячи новий рівень управління людьми – від жорстоких заходів покарання до використання психологічних заходів, на слух, очі й, звісно ж, нюх, т.к. шлях до підсвідомості через запахи найкоротший і може бути заблокований свідомо.

За кордоном вже давно помітили економічну ефективність підвищення продуктивності праці завдяки ароматизації приміщень.

Концерн Shiseido – лідер косметичної промисловості країни висхідного сонця вже не перший рік пропонує японським компаніям ароматизацію офісних та робочих приміщень з метою підвищення продуктивності праці робітників: вранці на робочому місці витає бадьорий запах лимона, який до 10 години дня плавно змінюється ніжними квітковими ароматами (вони дозволяють краще концентрувати увагу), після обіду робочих зустрічає ніжний запах троянд, який до кінця дня переходить в аромат кипарису, цитрусових та евкаліпту, що підтримують робочий настрій.
Для зразкових службовців рекомендується засипати будинки під аромат сандалу у поєднанні з дерев'яними нотами.

Що дає така складна схема ароматизації повітря в офісах компаній?
Напрочуд керівництва, продуктивність праці підвищується на 20%, робітники роблять менше помилок, точність підвищилася на 30%. Але це ще не все. Різко знижується психологічна напруга та ймовірність стресових зривів.

Взагалі японські компанії мають давню традицію – використовувати аромати для підвищення ефективності персоналу. Вже 1985 року дослідження доктора Shizuo Torii, M.D. про вплив деяких ароматів на розумові здібності зацікавило підприємців. Цікаво, що велика будівельна компанія Shimizu Corporation почала використовувати аромати в їхніх будинках (розмарин та лаванду в лобі, евкаліпт та лимон у головному відділі управління) для підвищення уважності співробітників.

Уважність, скорочення кількості помилок

А за результатами досліджень парфумерної компанії Takasago – застосування ефірних олій скорочує кількість друкарських помилок:
Лаванда – друкарські помилки скоротилися на 20%
Жасмин – 33%
Яке було здивування після застосування аромату лимона, що скоротило кількість помилок на цілих 54%.

Чи знаєте ви, що токійська фондова біржа розпорошує аромат м'яти через вентиляційну систему у другій половині дня, щоб надихнути брокерів.

Результати досліджень показали, що існують запахи, що стимулюють роботу мозку, допомагають підтримувати дію імунної системи та запобігають депресивним станам.

Цитрусові (апельсин, лимон, бергамот) або квіткові (ірис, троянда) підвищують результативність при усному рахунку (причому жінки чутливіші до квіткових запахів).

Деревний запах, запах зелені підвищує швидкість набору текстів та зменшує кількість друкарських помилок.

Лаванда, лимон, сандалове дерево, ромашка послаблюють активність головного мозку швидше за будь-який антидепресант.

Троянда, жасмин, м'ята і гвоздика збуджують клітини сірої речовини потужніші за чашку міцної кави.

Аромат м'яти для офісів

Як відомо, аромати м'яти підвищують активність у частині мозку, відповідальної за пробудження. Вчені, аналізуючи роботу офісних співробітників, довели, що м'ята здатна підвищити уважність та вплинути на якість виконаних завдань.

Аромат поширювався під час виконання друкованих завдань на комп'ютері. Результат показав суттєвий приріст швидкості та точності виконаних завдань.

Уїлінгський Єзуїтський Університет, Західна Віргінія, США
Бейкер С., Грейєм П., Кун Дж., Перкінс Дж., Вейлен А, Рауденбуш Би.

Грамотна ароматизація офісу підтримає позитивний імідж компанії, а ароматизовані конференц-зали та кімнати переговорів створять атмосферу довіри та співпраці. Постійно застосовуючи ароматизацію Вашого офісу, можна створити стійку асоціацію між ароматом та компанією.

Бізнес-переговори - це ще одна сфера застосування ароматизаторів повітря.

Часто перед або під час серйозних переговорів, у залі нарад розпорошують запахи, що викликають у людей стан розслабленості і благодушності, що послаблюють їхню пильність. Вченими встановлено, що аромат деяких сортів троянди провокує зговірливість та податливість.

Боротьба зі стресом

Щодня мільйони людей їдуть на роботу в офіс, де проводять незліченний годинник за комп'ютерами, у справах, безперервних дзвінках, контактах, паперовій роботі. Причому багато хто з нас витрачає на роботу більше часу, ніж проводить із друзями, сім'єю або в улюблених справах. Стреси на роботі далеко не рідкість, мінливий настрій клієнтів, примхи співробітників, вимогливість керівництва іноді можуть здатися нестерпними. Чому б не ароматизувати офісні приміщення заспокійливими ароматами, що знімають стрес? І такі є.

Ідея для зони ресепшн

Як доповнення до професійної системи ароматизації та прикраси інтер'єру, рекомендуємо застосовувати арома-дифузери – вази з ротанговими паличками, що розповсюджують аромат на невелику площу, які використовуються для локальної ароматизації. За інтенсивністю запаху дифузер наближений до букету квітів, тобто відвідувачі відчуватимуть аромат лише поряд із місцем розташування вази.

Дивитися каталог дифузерів

Рекомендації щодо вибору ароматів:
Luxury, Leather, Єрме, Нейтралізатор повітря, Lemon & Tea, Чорна Орхідея, Savage, Білі Квіти, Французька Рів'єра
ВАЖЛИВО!
Застосувати ароматизацію у Вашому бізнесі нескладно. Можна придбати обладнання та аромати та займатися самостійно, а краще довіритися професіоналам, отримавши додаткові вигоди та переваги «під ключ» за затвердженою абонентською платою, а саме:

  • обладнання та аромати не потрібно купувати
  • щомісячне планове відвідування спеціаліста для обслуговування – заміни аромату та елементів живлення, налаштування та профілактики обладнання
  • оперативний (на вимогу) виїзд спеціаліста для налаштування, переміщення, ремонту, заміни обладнання, презентації нових ароматів
  • Вам не потрібно призначати відповідального співробітника чи самому обслуговувати арома-обладнання, витрачаючи свій час

Секретна формула для вибору, що краще – купити чи обслуговуватись у фахівців:
Якщо площа приміщення для ароматизації до 50 кв. - Вигідніше купити, якщо понад 50 кв.м. – вигідніше та зручніше обслуговуватися у нас.

 

Назад до блогу

Рекомендоване обладнання для ароматизації

Диспенсери аерозольні

Рекомендовані аерозольні аромати:

Нано-дифузія:

Рекомендовані ароматичні масла для дифузорів:

Залишити коментар / задати питання: