Вражає, як запах в автомобілі впливає на настрій водія та його дії. Аромат може підвищити або знизити концентрацію, викликати роздратування і навіть агресію, що може призвести до небезпечних для життя ситуацій

Керівник британського фонду RAC – Сью Ніколсон

Як ми вже переконалися, нюх має здатність викликати в уяві спогади з минулого, змінюючи наш настрій. Правильний запах у машині дозволить водієві зосередитися на дорозі, вчасно розпізнати небезпеку та знизити роздратованість, спричинену іншими учасниками дорожнього руху. Неправильний аромат, навпаки, призведе до агресивної поведінки, перевищення швидкості, сонливості.

На думку британського фонду RAC, такі запахи небезпечні під час водіння:

Жасмин, лаванда, ромашка діють розслаблюючу, притупляючи реакцію.
Свіжий хліб, запах їжі, випічки, кондитерських виробів підвищують почуття голоду, змушують водія поспішати чимось перекусити, викликаючи дратівливість та агресивну поведінку на дорозі.
Сосна, свіжоскошена трава, квіти можуть викликати ностальгію, відвернути увагу від дороги. У людей з алергією деякі натуральні аромати з квітів можуть викликати сльозогінність і чхання.
Духи, одеколони, лосьйони також здатні викликати різні фантазії та спогади, відволікаючи від дороги.

Чи так безпечно повна відсутність запахів? Вчені, вивчаючи поведінку астронавтів, дійшли висновку, що повна відсутність запахів призводить до дратівливості та нюхових галюцинацій.

Рекомендації щодо вибору ароматів:

М'ята і кориця покращують рівень концентрації і знижують дратівливість. Лимон і кава допомагають досягти ясного мислення і підвищити концентрацію. Запах нового автомобіля, як правило, змушує з більшою обережністю ставитися до водіння.

Назад до блогу

Рекомендоване обладнання для ароматизації

Диспенсери аерозольні

Нано-дифузія:

Рекомендовані ароматичні масла для дифузорів:

Залишити коментар / задати питання: