У конференц-залах необхідно довго підтримувати увагу аудиторії. Застосовуючи спеціальні ароматизатори повітря, можна зменшити стомлюваність, підвищити концентрацію уваги слухачів та позбавити доповідачів страху під час виступу.

Щоб не повторюватись, рекомендую прочитати розділ Ароматизація офісів, в ньому вказані деякі аромати для підвищення концентрації, уважності, зниження втоми.

Існують навіть ароматизатори – стимулятори роботи мозку. При усному рахунку ефективність підвищують такі аромати як бергамот, апельсин, лимон, троянда, ірис (причому квіткові запахи сильніше впливають на жінок).

Щоб учасники семінарів перебували тривалий час у бадьорому стані, рекомендується використовувати запахи м'яти, гвоздики, жасмину. Пробуджуючий аромат кави також припустимо, адже він асоціюється з енергійним початком дня, хоча він може відволікати слухачів, яким захочеться випити напою, що бадьорить.

Під час складних, емоційно напружених ділових переговорів та дебатів можна, навпаки, викликати у людей стан благодушності та розслабленості, послабити пильність присутніх. Для досягнення ефекту повного розслаблення, крім аромату троянд, рекомендую використовувати запах лаванди.

Аромат цитрусових

Практика показала, легкий аромат цитрусових сприяв зниженню кількості бійок у в'язницях Роттердама на 10%, також було помічено зниження кількості конфліктів арештантів із охоронцями.

 

 При проведенні семінарів аромати можуть послужити якорями, а також роздільниками інформації. Для ідентифікації та розподілу на сегменти великої кількості інформації можна використовувати різні запахи. Так, якщо семінар складається з кількох днів, кожен із них може бути ароматизований по-своєму. І замість того, щоб давати назву частині семінару за номером дня, зручніше прив'язати їх до назви аромату.

Взявши до уваги те, що деякі запахи здатні підвищити увагу та концентрацію, можна покращити засвоєння інформації. Відомо, що аромати можуть тривалий час залишатися в пам'яті і їх буде легше відновити в майбутньому, так само, як і події, що відбувалися при вдиханні, а значить, слухачі краще засвоять інформацію.

Аромат м'яти
У дітей віком до 15 років перебіг думок стає швидшим і логічнішим після кількох годин проведених у кімнаті із запахами м'яти, ромашки або свіжоскошеної трави.
Відомо також, що аромат фіалки підвищує швидкість вивчення на 17% та покращує концентрацію під час навчання.

Вплив запахів на вирішення завдань
«Добровольці-студенти інституту вивчення запахів у Чикаго брали участь в експерименті щодо впливу запахів на вирішення завдань. В результаті з'ясувалося, що квіткові аромати підвищують швидкість розв'язання головоломок на 17%.

(Hirsch, A.R. and Johnston, L.H. “Випадкова освіта для Floral Odor.” Chemical Senses, Vol. 20, No. 1, 1995, pp. 77-78)

 Рекомендации по выбору ароматов:
Luxury, Ermes, Silver, Нейтрализатор, Гранат, Азиатский Сад, Гренадин, Белые Цветы, Французская Ривьера.
ВАЖНО!
Применить ароматизацию в Вашем бизнесе несложно. Можно приобрести оборудование и ароматы и заниматься самостоятельно, а лучше довериться профессионалам, получив дополнительные выгоды и преимущества «под ключ» по утвержденной абонентской плате, а именно:
  • оборудование и ароматы не нужно покупать
  • ежемесячное плановое посещение специалиста для обслуживания – замены аромата и элементов питания, настройки и профилактики оборудования
  • оперативный (по требованию) выезд специалиста для настройки, перемещения, ремонта, замены оборудования, презентации новых ароматов
  • Вам не нужно назначать ответственного сотрудника или самому обслуживать арома-оборудование, тратя своё время
Секретная формула для выбора, что лучше – купить или обслуживаться у специалистов:
Если площадь помещения для ароматизации до 50 кв.м. – выгоднее купить, если свыше 50 кв.м. – выгоднее и удобнее обслуживаться у нас.
Назад до блогу

Рекомендоване обладнання для ароматизації

Диспенсери аерозольні

Рекомендовані аерозольні аромати:

Нано-дифузія:

Рекомендовані ароматичні масла для дифузорів:

Залишити коментар / задати питання: