Безпечне використання аромадифузорів у будинку

Аромадифузор – навіщо він потрібний і як правильно його використовувати

Аромати мають велике значення як у бізнесі, так і у побуті. Приємний запах сам несе позитивний ефект. Для його формування часто використовується аромадіфузор для дому. Цей прилад набув поширення, тому що ефективний і не несе небезпеки ні для здоров'я, ні для довкілля. Проте він має певні особливості. Про безпечне використання аромадифузора і йтиметься у цій статті.

Кожен аромат має своє призначення. Існує навіть аромамаркетинг, спрямований на залучення клієнтів та покупців. Одні запахи стимулюють працездатність, добре використовувати їх перед початком трудового дня в офісі або вдома, якщо працюєте онлайн. Інші розслабляють – чудове рішення для вечора. Є також терапевтичні ефекти. В будь-якому випадку правила використання аромадифузорів будинку потрібно обов'язково дотримуватися.

Потенційні ризики

Безпека є ключовим аргументом на користь приладів. Однак варто врахувати, що в процесі експлуатації аромадифузорів можуть виникнути небажані ефекти. Насамперед необхідно ознайомитися зі структурою приладу. Це місткість, в яку додають ароматичні речовини. У комплекті додаються палички, що безпосередньо розповсюджують аромат.

Одне з важливих правил використання пристрою – попередньо ознайомитись з його інструкцією та типом. Різновидів багато, і кожна може мати особливості функціонування.

Дуже важливо вибрати безпечне місце для розміщення аромадифузора. Він повинен знаходитися на рівній та стабільній поверхні. Уникайте джерел тепла та прямих сонячних променів. Це допоможе запобігти перегріву приладу, що підвищує термін служби.

Щоб знати, які аромаолії безпечні для аромадифузорів необхідно розуміти ефект, який ви хочете досягти за допомогою пристрою. Наприклад:

  1. Підвищення тонусу та стимулювання працездатності. Для цього чудово підійдуть ефірні олії для аромадіфузору, в основу яких входять кава, цитрусові, перець.
  2. Романтична, розслаблювальна атмосфера. Щоб її досягти, використовують імбир, мускус, персик, шоколад.
  3. Корисний ефект у дитячій. Аромадіфузори та діти: правила безпеки в даному аспекті потрібно дотримуватися особливої ​​уваги. Для дитячої можна використовувати ефірну олію, у складі якої є лаванда або ромашка.
  4. Атмосфера затишку. Її можна створити, якщо в аромадіфузорі використовувати ефірну олію ванілі.
  5. Святковий настрій. Цілком підійде олія хвої.

Цими позиціями варіанти використання ефірних олій, які застосовуються для аромадіфузора, не вичерпуються. Наприклад, аромат м'яти тонізує, іланг-іланг створює атмосферу релаксу, розмарин знімає головний біль, а евкаліпт має чудові протизапальні властивості й т.д.

 

Правильне співвідношення доз

Одна з ключових запобіжних заходів щодо використання масла в аромадифузорі — дотримання дозування. У цьому немає жорстких обмежень. Як правило, додають 3-4 краплі, але ви можете збільшити дозу. Важливо тільки, щоб це не призвело до отруєння. Для безпечного застосування аромаолій у дифузорі необхідно ознайомитися з рекомендаціями виробників. Там зазначено співвідношення крапель на певну кількість води. Це знизить подразнення слизових.

Важливо знати, як уникнути алергії від аромадіфузорів. Це дуже просто: перед тим як використовувати прилад, необхідно з'ясувати, чи серед ваших близьких є люди, які не переносять ті чи інші аромати. Знаючи про алергію чи індивідуальну непереносність оточення, ви зможете формувати склади з урахуванням цього фактора.

Для максимальної безпеки використовуйте в аромадифузорі ефірні олії на натуральній основі. Синтетика негативно впливає на слизову та організм загалом. Вона може стати причиною алергії та джерелом токсинів.

Крім того, потрібно знати, як взаємодіють аромадифузори та домашні тварини. Справа в тому, що для останніх деякі ефірні олії можуть бути токсичними. За спостереженнями фахівців, найбільше від них страждають птахи та кішки. Не допустити цього вам допоможе порада ветеринара, до якого потрібно звернутися перед покупкою аромадифузора.

Технічні моменти

Тепер ви вже знаєте, як запобігти перегріву аромадифузору: не розміщуйте на сонці або поблизу інших джерел тепла. Крім того, важливо регулярно проводити чищення. Доглядати за аромадифузором легко. Необхідно постійно очищати його від залишків олії та інших забруднень. Якщо не робити цього, ефективність ароматерапії буде зведена до мінімуму.

Аромадифузори бувають різних типів:

  1. Ультразвуковий. З його допомогою вода та ароматична олія перетворюються на аромат.
  2. Термічний. Цей тип приладу передбачає нагрівання аромаолії з подальшим випаровуванням. У результаті аромат поширюється кімнатою.
  3. Повітряний. Діє за принципом аерозоля.

Експлуатуючи ці прилади, необхідно стежити за їх розміщенням, а також не залишати увімкненими надовго без нагляду. Особливої ​​уваги вимагають спальня та дитяча кімната. Перед використанням пристрою необхідно переконатися в цілісності деталей.

Щодо аромадифузора з паличками, його використання з технологічної думки абсолютно позбавлене ризиків. Він встановлюється в безпечному місці. Потім в місткість вставляють бамбукові чи фіброві палички. Їх потрібно періодично перевертати для кращого просочення складом. Чим більше паличок, тим інтенсивніший аромат, і це слід знати, щоб не допустити переконцентрації.

Співпрацюйте з нами

Якщо ви ще не знаєте про компанію Solo Air Aroma Nature, готові надати корисну інформацію. Ми – прямий постачальник ароматизаторів із Європи, а також виробник обладнання. Якщо потрібні поради щодо безпечного використання аромадифузорів, отримати їх ви зможете саме у нас.

Поставити запитання можна нашому менеджеру онлайн. У нас є представництва у Києві, Харкові, Одесі. Наші контакти представлені у спеціальному розділі сайту. Зв'язуйтесь з нашими менеджерами, обговорюйте асортименти, ціни. З ними можна обговорити й таке питання, як доставка та оплата продукції.

Назад до блогу

Про компанію Solo Air

Solo Air – це не просто сайт із незрозумілою назвою. За всім цим стоїть група талановитих людей, ми почали вивчати вплив різних ароматів на поведінку покупців ще задовго до появи таких слів як Аромамаркетинг або Аромабрендінг.

  • Досвід роботи

    Завдяки накопиченому досвіду ми готові відповісти на будь-які питання щодо ароматизації. Сотні українських компаній та приватних осіб є нашими постійними клієнтами

  • Прямий постачальник та виробник

    Ми є прямими постачальниками західних компаній та виробником обладнання та даємо гарантію низьких цін та високої якості.

  • Висока якість ароматів

    Ми впевнено можемо заявити, що наші ароматизатори, розроблені спеціально для професійної ароматизації повітря, безпечні для здоров'я людини та тварин

Рекомендоване обладнання для ароматизації

Диспенсери аерозольні

Нано-дифузія:

Залишити коментар / задати питання: