Догляд за ароматичними свічками

Як продовжити термін служби аромасвічок

Аромати знайшли широке застосування як у побуті, і на бізнес-підприємствах. Чималу роль у цьому відіграють такі нехитрі предмети, як аромасвічки. Їх використовують вдома, причому у спальні може бути один варіант (для релаксу), а у вітальні – інший (для гарного настрою) і т. д. У будь-якому випадку необхідний правильний догляд за аромасвічками, щоб вони краще збереглися.

Їх встановлюють і в офісі. Свічки з ароматами, що стимулюють мозкову діяльність, давно та успішно використовують для підвищення продуктивності роботи. Часто специфічний приємний запах можна відчути у масажному салоні чи магазинах текстилю. У цьому випадку йдеться ароматичний маркетинг. Він включає комплекс заходів із залучення клієнтів саме за допомогою аромату. Однак про те, як зберігати ароматичні свічки, щоб вони прослужили довше, повинен знати кожен, хто використовує їх.

Матеріал має значення

Догляд за свічками з ароматами починається з їхньої покупки. Річ у тому, що для корисного ефекту важливо, щоб вони були зроблені з натурального матеріалу. Для цього використовують різні типи воску:

  • бджолиний;
  • соєвий;
  • абрикосовий;
  • кокосовий і т.д.

Купувати аромасвічки, де як основу використовують чистий парафін, не рекомендується. Хоч він і є популярним матеріалом, але, як тільки настає його плавлення, виріб починає коптити та поширювати неприємний запах. Це точно не сприяє ні ароматичному ефекту, ні гарному настрою, ні продовженню терміну служби свічки. Все тому, що парафін є нафтопродуктом, і це відбивається на його властивостях.

Гніт як важлива складова

Те, що необхідно здійснювати правильний догляд за гнотом ароматичних свічок є невіддільним правилом експлуатації. Але для цього потрібно зробити правильний вибір.

За гнотом аромасвічки простіше доглядати, якщо він буде виконаний з натурального матеріалу. До таких  належать дерево та бавовна. Під час їхнього горіння спостерігається менше токсинів.

Але буває й так, що гніт аромасвічки виготовляється з металу. У цьому випадку необхідно переконатися, що він виготовлений з цинку, а не дуже небезпечного свинцю. Останній, якщо потерти його об папір, залишає сліди.

Робочі моменти

Важливо знати, як правильно запалювати аромасвічку. Насамперед потрібно подбати про безпеку. Для цього необхідно:

  1. Вибрати місце. Аромасвічка не повинна стояти на протязі  й піддаватися потоку повітря з кондиціонера.
  2. Переконатися у відсутності навколо пилу, паперу та виробів із нього, а також декоративних елементів, сухих гілок, гербарію.
  3. Запобігти доступу до аромасвічки, що палає для дітей та домашніх тварин.

Запалювати свічку краще лише за допомогою сірників або запальничок, але вони повинні мати спеціальну конструкцію. У жодному разі не можна дотягуватися нею до відкритого полум'я (наприклад, пальники на кухні). Так ви не тільки не продовжите життя аромасвічки, але й можете зробити пожежу.

Дерев'яний гніт запалюється з одного боку. При цьому слід стежити, щоб полум'я самостійно не поширилося. Якщо перед черговим використанням виявите обгорілу ділянку, його можна легко прибрати пальцями або серветкою. Бавовняний гніт необхідно на 5 мм підрізати перед запаленням. Тоді свічка не коптитиме.

Зверніть увагу на процес

Що потрібно для правильного горіння свічки? Це питання непокоїть багатьох новачків. Крім правильного підпалу та вибору місця, необхідно дотримуватися тимчасових рамок. Якщо ви вперше запалюєте аромасвічку, мінімальний час її горіння має становити мінімум 1-1,5 год. Це дозволить воску належним чином розплавитися, запобігатиме утворення вирви навколо гноту.

Водночас не можна тримати аромасвічку запаленою більш як 3 годин. Річ у тім, що протягом тривалого впливу високими температурами аромаолії втрачають можливість віддавати аромат. Щоб запобігти такому ефекту, необхідно дати свічці охолонути. Для цього слід погасити її на 5 чи 10 хвилин.

Правильне гасіння свічок з ароматом здійснювати досить просто: достатньо накрити полум'я кришкою. Це запобігатиме тлінню гнота з проникненням кіптяви та диму у віск, що не порушить його аромат при подальшому використанні. У жодному разі не задуйте свічку, оскільки це може не тільки зіпсувати виріб, але і призвести до пожежі або травм.

Потрібно також сказати й про ідеальні умови зберігання аромасвічок. Вони повинні бути завжди в коробці, яку, своєю чергою, бажано помістити в скляну колбу. Так збережеться аромат. Перед новим використанням віск слід протерти вологою серветкою.

Завжди готові допомогти

Про запобігання тріщинам у свічках та інших нюансах ви можете дізнатися від наших експертів. Про компанію Solo Air Aroma Nature знають не лише пересічні споживачі, а й підприємці. Ми є прямим постачальником ароматів із Болгарії, яка вважається лідером цього напряму в Європі.

Ароматичні свічки входять до нашого асортименту, і ми розповімо, що потрібно для їх ефективного горіння.

У нас є представництва у таких містах, як:

  • Київ;
  • Харків;
  • Одеса.

Ми працюємо по всій Україні. Наші контакти є у відповідному розділі сайту. Ми також виробник обладнання для ароматизації. Зв'яжіться з нами, щоб обговорити наявність позиції, її вартість, кількість, способи доставки та оплати, а також інші умови співробітництва.

Назад до блогу

Про компанію Solo Air

Solo Air – це не просто сайт із незрозумілою назвою. За всім цим стоїть група талановитих людей, ми почали вивчати вплив різних ароматів на поведінку покупців ще задовго до появи таких слів як Аромамаркетинг або Аромабрендінг.

  • Досвід роботи

    Завдяки накопиченому досвіду ми готові відповісти на будь-які питання щодо ароматизації. Сотні українських компаній та приватних осіб є нашими постійними клієнтами

  • Прямий постачальник та виробник

    Ми є прямими постачальниками західних компаній та виробником обладнання та даємо гарантію низьких цін та високої якості.

  • Висока якість ароматів

    Ми впевнено можемо заявити, що наші ароматизатори, розроблені спеціально для професійної ароматизації повітря, безпечні для здоров'я людини та тварин

Рекомендоване обладнання для ароматизації

Диспенсери аерозольні

Нано-дифузія:

Залишити коментар / задати питання: